3 tipy na zdravé snídaně

23 Bře
2020

Ovesné vločky
Z ovesných vloček se nejčastěji dělá ovesná kaše, která moc sympatie lidí nezískává. Tento pokrm nemusí být vůbec dobrý, ale při správné přípravě chutná božsky! Také není od věci si kaši udělat sám a nekupovat tu v pytlíku, protože ta za moc nestojí. Nejlepší je používat mleté vločky, protože ty rychleji vstřebávají tekutiny a kaši máte jemnější, krémovou, a hlavně i rychleji uvařenou. Také doporučuji ji vařit napůl ve vodě a napůl v mléce. Pokud byste ji dělali jen z vody, tak může být úplně bez chutě a moc vodová, a když byste ji naopak dělali pouze z mléka, tak ji můžete velmi snadno napálit. Kaši si můžete ozdobit druhem ovoce, které máte rádi, oříšky, semínky, čokoládou – no prostě Vašimi oblíbenými surovinami.obložený chléb
Smoothie
Pokud nemáte čas a nechcete si připravovat žádnou složitou snídaní, tak si určitě umixujte smoothie. Je zdravé, lehké, osvěžující, a hlavně hned udělané. Jediné, co potřebujete, je ovoce, semínka, mléko a třeba kakaový prášek. Je to jenom a jenom na Vás, jakou kombinaci surovin si zvolíte. Určitě je dobré si do smoothie přidat třeba i jogurt nebo lžíci dvě tvarohu, aby Váš pokrm obsahoval i nějaké bílkoviny. Mezi mé nejoblíbenější kombinace patří banán, řecký jogurt, trocha mléka, chia semínka a kakao. A ještě bych Vám chtěla dát jeden tip – používejte i zmražené ovoce, protože Vaše smoothie bude mít o dost krémovější konzistenci a bude chutnat lépe.plný stůl jídla
Obležený chléb
Jestliže patříte spíše mezi zastánce slaných snídaní, tak toto je tip pro Vás! Kupte si nějaký chléb – nejlépe celozrnný nebo žitný. Pokud jste nikdy nezkoušeli avokádovou pomazánku, tak to určitě musíte napravit. Spočívá pouze v rozmačkaném, osoleném, opepřeném a citronem zalitém avokádě. A to je celé – jednoduché, že? Avokádo si naklaďte na krajíc chlebíku. Na pánvi si udělejte volské oko nebo míchaná vajíčka a přidejte je na pomazánku. Navrch si můžete přidat ještě třeba plátek sýru nebo šunky. A „voila“, máte zdravý a lahodný obložený chlebík! A pokud si tento pokrm chcete ještě vylepšit, tak si krajíc nejdřív opečte a uvidíte, že Vám bude chutnat celé jídlo ještě více!